Bijwerkingen van de Brexit

Met de komst van de Brexit komen er een aantal veranderingen voor huisdiereigenaren wanneer u van of naar het Verenigd Koninkrijk wilt reizen met uw huisdier. . Als u van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk reist met uw huisdier lijkt er vooralsnog niks te veranderen. Uw hond, kat of fret moet de hondsdolheidvaccinatie ruim minimaal 3 weken voor vertrek krijgen, een geldige identificatiechip en een Europees dierenpaspoort hebben. Ook moet het dier door de dierenarts zijn behandeld tegen wormen.

Als u terug naar huis reist (dus van het Verenigd Koninkrijk naar de Europese Unie) dan moet uw dier aan de bovenstaande eisen voldoen, maar moet er ook ruim 3 maanden van te voren een positieve uitslag zijn op een rabiëstiterbepaling; een bloedtest om te kijken of er genoeg antistoffen in het bloed zitten tegen hondsdolheid. Deze bloedtest kan pas minimaal 30 dagen na het ontvangen van de vaccinatie

Begin daarom op tijd met de voorbereidingen van uw reis en houdt berichtgevingen van overheidsinstellingen in de gaten voor de meest actuele informatie over reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk.