Februari: Maand van het Gebit

Februari: Maand van het gebit
Tanden poetsen hond

Elk jaar staat de maand Februari in het kader van het gebit. Waarom wij hier jaarlijks veel aandacht aan besteden kunt u hieronder lezen.

Waarom is het gebit belangrijk?
Net zoals bij uzelf is een gezond gebit bij de hond en kat belangrijk voor de algehele gezondheid. Door een slecht gebit kunnen infecties makkelijker het lichaam binnendringen en in het ergste geval zelfs voor hart- en nierfalen zorgen. Door aandacht voor het gebit te hebben en actie te ondernemen wanneer nodig, kunt u dus een hoop problemen voorkomen.

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de honden en 70% van de katten op een leeftijd van 2 jaar gebitsproblemen heeft. Dit kan variëren van wat tandsteen tot heftige ontsteking van het tandvlees met blootliggende wortels en loszittende tanden en/of kiezen tot gevolg. U kunt zich vast voorstellen dat dit zeer pijnlijk moet zijn. Helaas komen gebitsproblemen dus vaak voor. Soms is het enige wat u merkt aan uw dier dat ze uit de bek stinken, vaak eten ze ondanks de pijn nog wel.

Tanden poetsen kat

Gratis gebitscontrole
In de maand februari nodigen wij u, als onze klant, uit voor een gratis gebitscontrole bij onze “gebitten paraveterinair”. Zij voert al sinds jaar en dag gebitscontroles uit en kan u van goede adviezen voorzien m.b.t. het gebit van uw hond en/of kat. Zij zal samen met u kijken of een gebitsreiniging en evt. extracties nodig zijn. Daarnaast zal zij u vertellen en laten zien hoe u zelf het gebit van uw dier goed gezond kunt houden, bijvoorbeeld in de vorm van een poetsles. U krijgt dan ook wat handige spulletjes mee naar huis om dit te kunnen doen.

U kunt hiervoor terecht op de volgende dagen: 2, 9, 16 en 23 februari tussen 13.00 en 14.00 uur. Om een afspraak hiervoor te maken kunt u ons bellen op 023-5629008.

Kunt u niet op bovenstaande dagen, dan zullen wij samen met u kijken of we een andere oplossing hiervoor kunnen vinden.

Gebitsbehandelingen
Als uit de gebitscontrole blijkt dat een gebitsreiniging en mogelijk ook extracties nodig zijn, zullen wij met u een aparte afspraak maken voor de gebitsbehandeling. Voor de gebitsbehandeling moet de patiënt onder algehele narcose. Wij werken hiervoor met een variatie aan veilige middelen waardoor we de narcose volledig op het individu kunnen afstemmen. Tijdens deze narcose worden de patiënten beademd en volledig gemonitord. Om eventuele andere risico’s in te schatten kunnen we van tevoren een bloedonderzoek doen om te kijken hoe met name de lever en nieren functioneren, aangezien vooral deze organen de narcosemiddelen weer moeten verwerken.

Tijdens deze behandeling wordt het hele gebit gereinigd. Hierna wordt gecontroleerd of er tanden en/of kiezen getrokken moeten worden of niet.

Een hond voor de reiniging: Vies gebit

Een hond na de reiniging: Gebit na reiniging

10% Korting gebitsbehandeling
De precieze kosten voor een gebitsbehandeling zijn van tevoren lastig te voorspellen. Dit is omdat we pas precies kunnen beoordelen welke tanden/kiezen er getrokken zouden moeten worden wanneer de patiënt slaapt. Vaak krijgt u dan ook van ons een ruime schatting te horen of bellen wij u tijdens de behandeling als blijkt dat er toch meer verborgen kosten blijken te zijn.

Vies gebit kat

Bij de afspraken die worden gemaakt n.a.v. de maand van het gebit geven wij u 10% korting op de hele behandeling, incl. evt. extracties.

Afspraak maken?
Wilt u een afspraak maken, bel ons dan op 023-5629008 en we plannen samen een afspraak in!

Hopelijk zien we u en uw hond en/of kat binnenkort bij onze kliniek.