Ons Team

Met elkaar maken wij ons sterk voor de zorg voor uw huisdier. Niet van negen tot vijf maar dag en nacht door een samenwerkingsverband met diverse klinieken in de regio. Tenslotte kijkt een dier ook niet op de klok. Wij staan klaar voor de volledige gezondheidszorg van uw huisdier. Van gezondheidscontroles tot specialistische ingrepen en alles wat daar tussenin zit. Hiervoor is, naast de juiste apparatuur en kennis, een goed op elkaar ingewerkt team nodig. Ons team, bestaande uit drie paraveterinairen en twee dierenartsen is volledig op elkaar ingespeeld. Wij delen samen de passie en toewijding voor het welzijn van uw huisdier. Sterkliniek Dierenartsen Hoofddorp heeft een prachtig hecht team waar we trots en zuinig op zijn!

Lodewijk Kamps, Dierenarts

Werkzaam sinds
Werkzaam in ons team sinds 1997.

Speciale interesses
Algemene klinische werkzaamheden, chirurgie, röntgen diagnostiek, tandheelkunde, spoed patiënten.

Waarom ben je dierenarts geworden?
Ik wilde dolgraag de medische wereld in en voelde me enorm verwant met (hulpeloze) dieren; thuis mochten we geen dieren houden van mijn vader dus wellicht is dit heel erg compensatiegedrag.

Wat wil je bereiken met elke patiënt die onder jouw zorg valt?
Een zo snel mogelijk herstel als deze ziek is, een zo scherp mogelijke diagnose als het nodig is; een gelukkige combinatie eigenaar – gezond huisdier.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Een vrouw, twee dochters, een paard, twee ponies en nog maar één kat, Poemba, nadat we drie honden hebben moeten laten inslapen.

Wat betekent Poemba voor jou?
Poemba is de allerliefste, aanhankelijkste, schattigste en innig tevreden kat op deze wereld. Ik word blij als hij spint.

Heb je een levensmotto?
Ergens schijnt altijd de zon.

Lodewijk kamps profielfoto

Milja Koch, Dierenarts

Werkzaam sinds
Werkzaam in ons team sinds 2018.

Speciale interesses 
Internistische patiënten vind ik een leuke uitdaging, om de puzzel compleet te maken en zo in overleg met de eigenaar het juiste te kunnen doen voor het dier. Natuurlijk met het belang van het dier op de voorgrond.
Ook de spoed heeft mijn interesse, dit is misschien niet gek aangezien ik ruim 3 jaar in een spoedkliniek heb gewerkt. Binnen de hectiek het overzicht houden en snel te handelen is hierbij van belang.
Dit uiteraard allemaal in samenwerking met de eigena(a)r(en), aangezien zij een zeer belangrijk onderdeel zijn van het leven van een dier.
Daarnaast vind ik het leuk om mij met andere zaken dan “dierenarts zijn” bezig te houden. Zo ben ik de kwaliteitscoördinator van de praktijk en vind ik het begeleiden van (jongere) collega’s/stagiaires leuk en belangrijk.

Waarom ben je dierenarts geworden?
Net zoals velen wilde ook ik van kleins af aan al dierenarts worden, dan maar afwachten of dat lukt. Veel naar animal planet gekeken en toen meegelopen bij de dierenarts waar we altijd al kwamen. Gelukkig kon ik in het echt ook tegen het bloed tijdens operaties en vond ik het nog net zo leuk. Na het gymnasium ben ik meteen ingeloot en 6 jaar later had ik mijn diploma.

Wat wil je bereiken met elke patiënt die onder jouw zorg valt?
De beste zorg bieden voor het dier wat mogelijk is gezien de omstandigheden. Dit kan betekenen dat een paar dagen medicatie geven voldoende is, soms moet er van alles uit de kast getrokken worden en soms moet er helaas afscheid genomen worden van de trouwe huisgenoot van iemand.
Uiteraard wil ik graag dat het bezoek aan ons zo stressvrij mogelijk gebeurt en proberen we het bezoek altijd zo leuk mogelijk te houden voor het dier.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik heb 2 eigenwijze en ondeugende poezen die bij mij wonen, Kaley en Misty.

Wat betekenen Kaley en Misty voor jou?
Kaley en Misty, elke keer weten ze je weer te verrassen. Of je nou blij, boos of verdrietig bent, ze zijn er altijd voor je. Ze achtervolgen mij door het hele huis, zelfs als ik ga douchen… Ik zou niet zonder ze kunnen!

Heb je een levensmotto?
“Smile through the rain”, waar de ene deur sluit gaan weer andere deuren open.

Milja Koch profielfoto

Rachel Scheulderman, Paraveterinair en Kattengedragstherapeute

Werkzaam sinds
Werkzaam in ons team sinds 2006.

Speciale interesses
Mijn speciale interesses liggen in het werken in de OK, verzorgen en bewaken van de anesthesie, pre- en post-operatieve zorg, het verzorgen van zieke dieren in de opname, radiologie en ik ben op de Tinley academie afgestudeerd als Kattengedragstherapeute.

Waarom ben je paraveterinair geworden?
Van huis uit ben ik altijd opgegroeid met dieren en kon/kan niet zonder hen. Ik ben eerst begonnen met werken in het familiebedrijf in de horeca. Toen ik een vacature voorbij zag komen bij Dierenkliniek Kamps, zag ik mijn kans schoon en heb gesolliciteerd. Mijn wens om met dieren te mogen werken is uitgekomen.

Wat wil je bereiken met elke patiënt die onder jouw zorg valt?
In een zo’n comfortabel mogelijke situatie pre- en post-operatieve zorg bieden. Ik wil de dieren in alle mogelijke rust en met geduld begeleiden, dit ook tijdens operaties en andere ingrepen.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik woon samen met mijn dochter van bijna 18, Devi. Wij wonen weer samen met twee gekke teckels, Brammetje en Max, en onze lieve poes Pip.

Wat betekenen Brammetje, Max en Pip voor jou?
Wat mijn dieren voor mij betekenen is gezelligheid, veel liefde en vooral veel lol! Ik zou niet zonder mijn diertjes kunnen.

Heb je een levensmotto?
Ik heb er meer… Maar vooral leven en laten leven is toch wel belangrijk en elkaar met respect en begrip behandelen.

Rachel profielfoto

Manon, Paraveterinair

Werkzaam sinds
Werkzaam in ons team sinds 2000.

Speciale interesses
Na een aantal jaren is mijn interesse meer de kant op gegaan van contactpunt zijn voor klanten en hun dieren.

Waarom ben je paraveterinair geworden?
Dieren zijn lang een “minderwaardige” groep geweest en ze verdienen net zulke zorg als wij.

Wat wil je bereiken met elke patiënt die onder jouw zorg valt?
Dat ze goed en pijnvrij weer naar huis kunnen of dat ze een langer lijden bespaard blijft.

Wie zijn jouw gezinsleden?
3 katten: Jonas, Diesel en Mo.

Wat betekenen Jones, Diesel en Mo voor jou?
Jones a.k.a Jonas, beste muizenvanger van de omgeving, totaal solitair aanwezig en leuk door zijn onuitstaanbaarheid. Het is een gezellige huisgenoot.

Heb je een levensmotto?
Alles van waarde is weerloos. Ik hou van dieren, daarom eet ik ze niet ;)

sterkliniek arts icoon

Conne Bartels, Paraveterinair

Werkzaam sinds
Werkzaam in ons team sinds 2003.

Speciale interesses
Eigenlijk vind ik alles leuk aan het vak. Maar ik buig me graag over voeding, gebitten, anesthesie en verzorging tijdens en na een operatie.

Waarom ben je paraveterinair geworden?
Na een periode van 15 jaar secretaresse te zijn geweest heb ik op mijn 32e het roer omgegooid. Ik wilde graag de zorg in voor mens en/of dier. Maar mijn liefde voor dieren heeft het gewonnen. Zelf ben ik opgegroeid met honden en katten. Eenmaal uit huis was natuurlijk geen kat of hond teveel. Ik besloot om een mbo-opleiding te gaan doen tot paraveterinair. In maart 2003 ben ik begonnen met mijn stage bij toentertijd nog dierenartsenpraktijk Kamps en ik ben nooit meer weggegaan.

Wat wil je bereiken met elke patiënt die onder jouw zorg valt?
Een comfortabel, zoveel mogelijk pijnloos, herstel. Met vooral ook veel tlc want dat behoort in de top 10 van het rijtje geneeswijzen.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik woon met helaas nu nog maar één kat genaamd Whiskey, een kruising oosterse korthaar x maine coone en mijn zoon Renzo in Hillegom. Mijn dochter Nicky woont op zichzelf (met altijd ook oppashonden).

Wat betekent Whiskey voor jou?
Whiskey betekent voor mij zeg maar gerust alles. Hij betekent gezelligheid, vrolijkheid, gekkigheid en zorgzaamheid. Zeker nu hij de enige nog is in huis. Mijn honden zijn overleden en mijn ongelofelijk lieve kleine oosterse korthaar Eska is 2 maanden geleden overleden.

Heb je een levensmotto?
Genieten van de eenvoudige dingen in het leven, van elke dag, van de dieren en mijn kinderen, van de zon en alle mooie dingen.

Conne Bartels profielfoto